Dakrenovatie Ede

Is uw dak toe aan renovatie, wilt u uw dakbedekking vervangen of uw dak laten inspecteren? In Ede helpen wij van Dakspecialist Vriezen B.V. u graag bij iedere dakrenovatieklus. U kunt ons bereiken via 085 - 106 15 73 of een offerteaanvraag doen via het contactformulier.

Functie dakrenovatie Ede

Een dak bepaalt niet alleen hoe uw woning eruit ziet, maar heeft ook veel invloed op de waarde van uw woning en uw energieverbruik. Met onze Nederlandse weersomstandigheden wordt een dak al snel onderworpen aan slijtage door wind, regen, sneeuw of vorst. Dit kan leiden tot kleine beschadigingen, of tot ernstigere dingen als doorzakking of aantasting van de dakconstructie.

Dakrenovatie gaat nog een stapje verder dan dakreparatie, omdat er hierbij niet alleen iets gerepareerd wordt, maar ook iets vernieuwd. U kunt met dakrenovatie uw dak bijvoorbeeld energiebesparender maken door een betere isolatie. Mocht u alleen een paar kleine beschadigingen aan het dak hebben kan dakreparatie volstaan. Maar dakrenovatie is een goede keuze als uw dak vaak dezelfde problemen veroorzaakt of als deze al een tijdje meegaat.

Dakinspectie Ede

Kleine beschadigingen aan het dak kunnen uitgroeien tot grotere schade, en hoge kosten met zich meebrengen. Het tijdig laten renoveren van het dak helpt om deze onveilige situaties, en de hoge onkosten die ze met zich mee kunnen brengen, te voorkomen. Daarom is het verstandig om niet te lang te wachten als u deze beschadigingen opmerkt: schakel zo snel mogelijk een professionele dakdekker in.

Bent u onzeker over de conditie van uw dak? Wij van Dakspecialist Vriezen B.V. brengen deze graag in kaart door middel van een dakinspectie. We zouden aanraden zo’n inspectie eens in de paar jaar te laten uitvoeren. Tijdens een dakinspectie wordt het dak uitgebreid onderzocht op beschadigingen in de dakbedekking of dakconstructie.

Kosten dakrenovatie Ede

De kosten van dakrenovatie variëren, afhankelijk van het soort beschadigingen, de dakgrootte en het type dakbedekking. Zo duurt het meestal langer om een schuin dak te renoveren dan een plat dak, en zijn dakpannen veel prijziger dan dakbedekking van bitumen. Gemiddeld bent u rond de 5000 euro kwijt aan dakrenovatie bij een schuin dak. Bij een plat dak ligt dit rond de 1500 euro.

Waar rekening mee houden bij dakrenovatie

Zit u eraan te denken om voor dakrenovatie te gaan? Dan zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Mocht u bijvoorbeeld ook aan andere dakwerzaamheden denken, is het vaak voordelig deze tegelijkertijd met de dakrenovatie te laten doen. Denk hierbij aan de plaatsing van zonnepanelen of Dakisolatie, het vervangen van dakgoten of het laten reinigen van uw dak.

Het is daarnaast goed om erop te letten dat er geen warmteverlies ontstaat doordat de luchtdichtheid van het dak verminderd. U kunt zich ook afvragen of er asbest in uw dak zou kunnen zitten. Als dit zo is, kunt u het beste de hele dakbedekking laten vervangen. Tot slot kan het, zeker bij hevigere ingrepen, nodig zijn om ook een architect in te schakelen. U kunt dit met uw dakdekker overleggen.

Contact met Dakspecialist Vriezen B.V. voor dakinspectie of dakrenovatie

Bij Dakspecialist Vriezen B.V. werken we snel en veilig. We bieden professionele resultaten voor een goede prijs. Onze dakdekkers leveren passend advies. We informeren u graag over alle mogelijkheden voor uw dak. Daarbij kunnen we ook meedenken over het combineren van de renovatie met andere dakwerkzaamheden.

Zoekt u een vakkundige dakdekker omdat u uw dak wilt laten inspecteren of renoveren? In Ede kunt u terecht bij de dakdekkers van Dakspecialist Vriezen B.V. voor elke vorm van dakrenovatie. Wacht niet te lang, bel naar 085 - 106 15 73 of maak gebruik van het contactformulier en er staat zo snel mogelijk een vakman bij u voor de deur.